یکی از مهمترین مواد معدنی که در بدن ما نقشهای مهمی دارد و ما به آن بی توجه هستیم منیزیم میباشد. منیزیم یک ماده معدنی است که بدن برای عملکرد نرمال به آن نیاز دارد. منیزیم به حفظ فشار خون نرمال کمک میکند، در استحکام استخوانها نقش دارد و در ریتم قلب نقش دارد. در کمبود منیزیم، فاکتورهای التهابی بالا میرود. التهاب با مشکلات قلبی و یکسری از سرطان ها ارتباط دارد. همچنین کمبود منیزیم با پوکی استخوان و دیابت نقش دارد.
سطح کم منیزیم با خستگی، تحریک پذیری و اضطراب، بی خوابی، سردردهای میگرنی، حالت تهوع، اسپاسم های عضلانی و ضعف عضلانی ارتباط دارد.
در بررسی ها بسیاری از مردم میزان کافی منیزیم مورد نیاز دریافت نمیکنند که میتوان با خوردن منابع حاوی منیزیم، میزان کافی را دریافت کرد. اما در یکسری مشکلات ما کمبود شدید منیزیم را داریم. به عنوان مثال در مشکلات کلیه، بیماریهای گوارشی مانند کرون، مشکلات غدد پاراتیروئید، مصرف طولانی یکسری داروها مانند آنتی بیوتیک ها و داروهای مهارکننده اسید معده و داروهای دیابت و یکسری داروهای دیگر، مصرف الکل، افراد مسن کمبود شدید منیزیم وجود دارد که باید درمان شود.
همانطور که گفتیم افراد بسته به سن و جنس بین 300 تا 400 میلیگرم منیزیم در روز نیاز دارند. شما میتوانید این میزان را از رژیم غذایی خود دریافت کنید. اما ممکن است با توجه به علایم ذکر شده شما شک به کمبود منیزیم داشته باشید و یا پزشک شما طبق بررسی ها کمبود منیزیم را تشخیص دهد. در این وضعیت مکمل منیزیم برای شما تجویز میشود. دقت داشته باشید که مکمل منیزیم به دلیل ایجاد علایم در صورت مصرف نادرست و همچنین تداخل با بعضی داروها باید تحت نظر پزشک مصرف شود.
مصرف الکل باعث میشود تا ترشح منیزیم و الکترولیتهای دیگر در ادرار بیشتر شود. افرادی که حتی الکل را به صورت متوسط مصرف میکنند سطح کمتر منیزیم دارند.
افراد بسته به سن و جنس بین 300 تا 400 میلیگرم منیزیم در روز نیاز دارند. منیزیم در منابع غذایی طبیعی مانند سبزیجات لیفی مانند اسفناج، حبوبات، نان با آرد کامل و نه آرد سفید، شیر، ماست، آجیل ها، میوه ها، شکلات و غذاهای دریایی وجود دارد که میتوانید با قرار دادن این مواد در سبد غذایی خود، میزان کافی منیزیم بدن خود را دریافت کنید.