حالت نشستن بد، دردهای پشت و دردهای کمر و گردن را تشدید میکند. شاید بتوان ارتباط بین حالت نشستن و ریسک ایجاد درد را با اثر حالت نشستن روی فشار دیسک کمری L3 بهتر نشان داد.
فشار در حالت ایستاده به عنوان پایه و 100٪ در نظر گرفته شده و حالت های دیگر نسبت به آن محاسبه شده است.
همانطور که مشاهده میکنید فشار وارده بر دیسک سوم کمری در تغییر از حالت ایستاده به حالت نشسته وقتی که صندلی پشتی مناسب دارد، 50٪ ( از 100٪ در حالت ایستاده به 150٪) افزایش مییابد. ستون فقرات کمری این افزایش فشار را میتواند تحمل کند. اما زمانی که تغییر از حالت ایستاده به حالت نشسته باشد که همزمان کمر به جلو خم نیز باشد و یا تکیه گاه مناسب نداشته باشد فشار وارده بر دیسک 100٪ افزایش (از 100٪ به 200٪) می یابد. ستون فقرات کمری این میزان افزایش فشار را برای دورههای طولانی نمیتواند تحمل کند.
به نظر میرسد بزرگترین عامل درد کمر مدت زمانی است که ما در ساعت بیداری مینشینیم، ما طولانی مدت و به روش نادرست مینشینیم؛ وارفته و با شانهها و کمری خم مینشینیم.
برای صحیح نشستن نکاتی را گردآوری کردیم تا به آنها دقت کنید:
1- روی صندلی بنشینید و لگن خود را تا جایی که میشود به عقب ببرید. در صندلیهای اداری بهترین راه برای نشستن این است که کامل لگن خود را عقب ببرید تا پشتی صندلی به صورت کامل ناحیه پشت و کمر شما را در بر گیرد. به مرور زمان این حالت برای کمر، گردن و شانههای شما راحتتر میشود.
2- شانههای خود را عقب نگاه دارید و راستای کمر خود را صاف حفظ کنید. هر زمان و هر کجا که مینشینید باید دقت کنید که شانههای خود را عقب نگه دارید و پشت خود را صاف نگه دارید زیرا رعایت نکردن آن بتدریج فشار زیادی به گردن و عضلات شانه های شما وارد میکند و باعث درد مزمن و حتی سردردهای گردنی میشود.
3-ارتفاع صندلی خود را تنظیم کنید. ارتفاع صندلی شما باید به اندازهای باشد که کف پای شما روی زمین قرار گیرد و زانوی شما هم ارتفاع لگن یا اندکی پایینتر باشد. اگر ارتفاع صندلی شما زیادی پایین باشد دچار مشکلات گردن و اگر ارتفاع آن بالا باشد شانههای شما به مرور زمان خسته میشوند.
اگر شما مجبور هستید که ارتفاع صندلی خود را بلند تنظیم کنید احتمالا کف پاهای شما به راحتی به زمین نمیرسد؛ بنابراین از زیرپایی استفاده کنید.
4-زاویه پشتی صندلی را حدود 100 تا 110 درجه تنظیم کنید. این زاویه برای شما راحتتر است و نسبت به زاویه 90 درجه راستای ستون فقرات شما را بهتر حفظ میکند.
5- مطمئن شوید که نواحی بالا و پایین کمر شما کاملا توسط پشتی صندلی حمایت میشود. صندلیهای مناسب یک برجستگی مناسب در ناحیه کمری دارند که قوس کمر را پر میکنند. اگر صندلی شما این قوس را نداشت یا احساس میکنید گودی کمر شما را پر نمیکند میتوانید از یک بالشتک نازک یا پشتی طبی استفاده کنید.
6- ارتفاع دسته ها را تنظیم کنید. به صورت ایده آل ارتفاع دستههای صندلی باید به میزانی باشد که شانههای شما نه بالا رفته باشند و نه پایین افتاده باشند یعنی شانهها باید در وضعیت ریلاکس باشند. همچنین دقت داشته باشید که مچ دستانتان هم سطح با میز و یا کیبوردتان باشد.
در نهایت اگر میبینید که دستهها سر راهتان هستند و یا قابل تنظیم نیستند میتوانید آنها را کاملا باز کنید و با تنظیم ارتفاع صندلی از میز برای حمایت آرنجها و دستانتان استفاده کنید.